#quote De shit in je leven is de beste mest om te groeien!

What doesn’t kill you, makes you stronger. Het komt een beetje op hetzelfde neer. Door wat je meemaakt in je leven, leer je ermee omgaan, maakt het je sterker. One way, or the other.

Het was voor mij een openbaring om naar mijn eigen shit te kijken (hahaha voor de visuelen onder ons) en te beseffen dat ik juist dóór die shit mee te maken zoveel in mezelf ontwikkeld heb.

Die shit kreeg hierdoor opeens een heel andere lading. Ik keek er altijd naar als een slachtoffer. Ik had er niet om gevraagd, het was mij overkomen. IK moest er maar mee leren omgaan, maar hallo, why the fuck was het er überhaupt?!!

In staat zijn om te zien wat ik heb geleerd, juist door die shit mee te maken, is voor mij echt wezenlijk geweest. Kwaliteiten die ik hierdoor in me had ontwikkeld werden opeens ook veel meer zichtbaar. Doorzettingsvermogen, veerkracht, kwetsbaarheid, openheid.

Ik voelde me raar genoeg echt dankbaar. Dat kende ik nog niet. Niet op die manier.

Lesson learned: terugkijken op je leven, naar wat je hebt meegemaakt en beseffen dat je er veel uit geleerd hebt geeft o.a. dankbaarheid

Dat slachtoffer voelen was niet persé gelijk weg. Maak je geen illusies. Ik heb iets meegemaakt wat letterlijk niet door mijn toedoen gebeurde, maar desondanks heb ik gelukkig geleerd dat ik geen slachtoffer hoef te zijn in hoe ik er nu naar kijk.

Door te leren omgaan met het trauma, door het een plek te geven en het te verwerken heb ik geleerd dat ik juist géén slachtoffer ben. Alles begint en eindigt bij mezelf. Ik bepaal hoe ik naar iets kijk. Ik bepaal hoe ik ermee wil omgaan.
En ik ben superblij met m’n shit 

Over de schrijfster

admin Maaike

Coach voor pleasers en aanpassers

Wil je iets delen nav dit blog?

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}