“Ik kwam bij Maaike voor een intakegesprek op het moment dat ik weer bijna volledig aan het werk was na een stevige burnout. Tijdens die burnout had ik begeleiding gehad van 2 verschillende psychologen die beiden hebben bijgedragen aan mijn herstel, maar met wie ik niet toekwam aan beantwoording van de vragen “wat wil ik nou echt”, “wat vind IK nou ECHT leuk?” en “hoe weet ik nou of ik iets leuk vind omdat ik het echt zelf leuk vind, of omdat ik het leuk vind dat anderen het leuk vinden dat ik er goed in ben of het leuk vind”.
.
Nogal extern gericht typje. En er in het jaar daarvoor ook via dochterlief achtergekomen dat ik wel eens hoogbegaafd zou kunnen zijn. Laatste psych deed daar nog net niet lacherig over, maar negeerde het verder wel volledig. En ik herinnerde me eerdere hulpverleners bij wie ik altijd dacht: “ik snap echt wel wat je zegt, maar dat had ik allemaal zelf ook al wel bedacht. Kom nou eens met iets echt goeds, want je snapt mij niet.”
.
En dus was ik in de loop van 2017 toch eens gaan zoeken naar hoogbegaafdheidscoaches. Met de nodige schroom overigens, maar dat schijnt meer voor te komen bij hoogbegaafden. Bij het intakegesprek voelde ik me direct op mijn gemak bij Maaike en ik voelde een dusdanig goede klik dat ik besloot met haar een traject van 5-6 sessies te gaan doen. Het was een opluchting om met iemand te praten over hoe mijn hoofd werkt, en die dat ook echt snapt!
.
Tijdens alle sessies heeft Maaike me verrast met haar aanpak, die mij prikkelde en uitdaagde om echt uit mijn comfortzone te stappen. Ze gebruikte voice dialogueing om in gesprek te gaan met verschillende delen van mij. Daardoor kreeg mijn hoofd verrassend genoeg meer inzichten in hoe de rest van mijn systeem werkt en konden die meer ruimte krijgen, waardoor ik mij nu veel meer in balans voel. Ook een stukje provocatieve coaching deed veel met me en liet me beseffen dat de antwoorden veelal allang in mij aanwezig zijn. Wat een prachtige tools! Ik heb nog meer dan daarvoor geleerd om voor mezelf te kiezen, uit mijn comfortzone te treden en vertrouwen in mijzelf te hebben.
.
Ik heb intussen enkele andere hoogbegaafden in mijn omgeving die ook tegen allerlei dingen aanlopen naar Maaike doorverwezen omdat ik denk dat zij de vaardigheden bezit om je zo te prikkelen dat je de antwoorden uit jezelf kunt halen in plaats van aan de slag te gaan met aangedragen oplossingen die niet per se de jouwe zijn.

Ik zal in de toekomst vast nog eens terug komen bij Maaike, al is het maar om te herijken waar ik op dat moment sta!”

Over de schrijfster

admin Maaike

Coach voor pleasers en aanpassers

Wil je iets delen nav dit blog?

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}