top of page

Pleasen of zelfzorg?

Bijgewerkt op: 31 jul.

Ik ken haar denk ik al tien jaar. Of langer? Zij bekommert zich om mijn schoonheid en ik mag even ontspannen in haar stoel.


Ze is superlief Zachtaardig, gevoelig. En geïnteresseerd. Vanaf dag één was er een klik. Vind ik belangrijk als ik naar iemand toega. Ze vraagt én luistert. We hebben kleine gesprekjes over wat er in ons leven afspeelt.

Over haar grenzen heen En de rollen draaien om. Ze komt nu naar mij. En ik weet hoe spannend ze dit vindt. Dus draag ik speciaal voor haar mijn licht lila vest om bij te dragen aan een veilige sfeer. Ze komt, omdat ze al jaren, zoniet haar hele leven, het anderen graag naar de zin maakt. In haar werk een must, maar het gaat over haar persoonlijke grenzen heen. Die ze vakkundig opzij heeft leren zetten: of kon ze dit gewoon al?

Uitpuilende agenda Haar agenda puilde uit, tot ver in de avond. Het put haar uit, terwijl ze haar werk superleuk vindt. Maar sinds de lockdowns heeft ze hier al wel kleine veranderingen in aangebracht. Mede door onze gesprekjes. Het stemmetje in haar dat zegt dat ze óók voor zichzelf mag zorgen is sterker geworden. De onzekere stem die zich zorgen maakt over wat haar klanten ervan vinden heeft een heel klein stapje teruggedaan.

Tijd voor actie En zo besloot ze dat het nu toch echt tijd werd om door te pakken. Dat zelfzorg stemmetje serieus te gaan nemen en voorzichtig aan mij te vragen of ik haar wil helpen in dit proces. Yesss, heel graag!

 

UPDATE

Inmiddels zijn de meeste van haar avonden van haarzelf! Het is haar gelukt om iedereen te vertellen dat ze een eindtijd heeft en zelfs een aantal avonden niet werkt. Ook één keer in de maand is ze op zaterdags vrij, iets waar ze een jaar geleden alleen maar van droomde.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Wil je met me in gesprek?

Las je iets wat je heeft geraakt? Herkenning in een worsteling die je zelf ook kent?

De allerbeste manier om te zien of ik je hierin kan helpen en of we bij elkaar passen is
om in gesprek te gaan. Dat kan zowel online als offline. Via mijn online agenda maak je eenvoudig een afspraak. 

Ik zie je graag!

bottom of page