Soms ben ik ook gewoon lekker onzeker 😉

Zeker als ik scroll door m’n socials en al die spontane, creatieve, gevatte filmpjes, foto’s, teksten zie van andere coaches.. Dan zakt de moed me soms even diep in de schoenen.

Hallo criticus!
En ik heb het niet altijd heel bewust in de gaten, nee, echt niet! De energie trekt weg, mijn criticus rukt op! Wanneer die onzekere ik in m’n bus ergens voorin zit, dan zit m’n criticus-ik er vaak heel dicht naast. Met een scherp oog leest hij op social mee en gaat mijn ‘ding’ vergelijken met iemand anders z’n ‘ding’. Tot ik denk: kappen nu!

Ik doe het zo slecht nog niet
Gister bijvoorbeeld, ik luisterde naar een podcast (doe ik bijna nooit). Over de liefde. De geïnterviewden: een relatietherapeute (!!) en haar partner. Dan hoor ik haar allerlei onzekerheden delen. Daarna denk ik: wat heerlijk, die openheid en kwetsbaarheid! Ook denk ik: ik herken zo veel. Als laatste denk ik: tsss, ik doe het zo slecht nog niet!! ????

Opluchting
En na zo’n onthulling en inzicht ontstaat er een gevoel van opluchting. Van ‘hey, deze therapeute is ook maar gewoon een mens’! Net als ik mens ben, net als jij mens bent. Bijzonder, uniek, apart, raar, mooi, uitzonderlijk. Onszelf.

Kwetsbaarheid bij collega’s
Als onzekerheid kwetsbaar blootgelegd wordt door een ander, (in mijn geval: een collega therapeut, coach of hulpverlener), die vertelt dat hij/zij ook nog van alles heeft waar aan gewerkt wordt, dan voelt dat als (h)erkenning en ontspan ik weer. Door de herkenning en erkenning komt er weer energie in me vrij die daarvoor vastzat. (Tip: zoek op ervaringsverhalen rondom jouw struggle!)

Delen van onzekerheid
Ik vind het fijn om mijn onzekere struggles ook te delen. Uit het verleden, maar ook de onzekere struggles die er nu nog zijn. Misschien deel ik niet eens veel op social over onzekerheden, maar ik vertel er wel over in mijn coachings en cursussen. Dat wordt erg gewaardeerd heb ik gemerkt.

In de eerste plaats ben ik mens
Ik ben namelijk in de eerste plaats mens, daarna ervaringsdeskundige en dan coach. Niet andersom, niet in een andere volgorde. Ik deel ook over mijn innerlijke worstelingen en onzekerheid, omdat ik niet voor wil leven dat het perfect kan, maar wel anders. Wel makkelijker. En met meer compassie voor jezelf.

Over de schrijfster

admin Maaike

Coach voor pleasers en aanpassers

Wil je iets delen nav dit blog?

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}