Als je altijd uit overzicht denkt: kijkt naar hoe het beter kan in de organisatie, ziet wat misloopt, half jaar van te voren al zei dat iets niet zou gaan werken of juist wél werkt en je krijgt steeds onbegrip.. en na dat half jaar blijkt weer eens dat je tóch gelijk had.. Maar je moet jezelf telkens uitleggen.. je wordt niet écht gehoord..

Deze jongeman kan dat dus heel goed: het geheel overzien. Weet wat het bedrijf nodig heeft om verder te groeien. Maar hij heeft te weinig invloed.

Hij wil teamleider worden en loopt in zichzelf feitelijk tegen hetzelfde aan. Hij weet waar hij heen wil, maar de delen in hem krijgen te weinig gehoor. Ambitie bleek zelfs opzij gezet te zijn, omdat hij eerst moest leren geduldiger te zijn in communicatie met zijn collega’s. Wat op zich een prachtige eigenschap is die hij nu in zichzelf ontwikkelt. Waardoor hij niet meer continue tegen schenen aanschopt en in staat is een paar keer adem te halen.

Maar ambitie is deel van hem en wil er ook bij horen, samen met de beïnvloeder. Zijn bus is in beweging ???? Geduld is iets naar achteren gezet, ambitie naar voren. Het was niet makkelijk voor hem om zich opeens te verplaatsen in één deel. De verwarring was heel zichtbaar, zijn ogen schoten alle kanten op, zijn lichaam bewoog zich onrustig. Maar na verloop van tijd kwam het besef, dat zonder in gesprek te gaan over wat elk deel wil, hij niet vooruit zal komen. Dat het blijft zoals het is.

Zelfs na één sessie was ambitie al sterker geworden, dacht hij na over teamleider zijn en hoe hij dat het liefste vorm zou geven.

Werk in uitvoering ????

Herken jij je in zijn verhaal en wil je jouw bus ook uit de modder trekken? Boek een gratis intake via mijn online agenda.

#coaching #ambitie

Over de schrijfster

admin Maaike

Coach voor pleasers en aanpassers

Wil je iets delen nav dit blog?

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}