Coaching

Coaching is tegenwoordig normaal. Bijna een kwart van de Nederlanders bezoekt een coach of heeft er een bezocht.
Logisch, want het blijkt zeer effectief. Ik vind het een positieve ontwikkeling, omdat persoonlijke ontwikkeling wat mij betreft bij iedereen ergens hoog op de waardenladder mag staan.

Ik coach gevoelige, slimme mensen (ook hoogbegaafden) die zichzelf pleaser, aanpasser of overthinker noemen en vastlopen in bepaalde patronen die voortkomen uit onzekerheid en onverwerkt trauma.

 Patronen zoals pleasen en aanpassen. Perfectionisme en zelfkritiek. Zelftwijfel.
Herken je dit?
 • Je bent gevoelig voor sfeer, stemmingen, emoties, energieën van anderen
 • Je klein en onzeker voelen in sociale situaties, je mening verstoppen
 • Eigen keuzes maken is lastig: wat vinden anderen ervan?
 • Je cijfert jezelf weg en voegt je naar wat de ander wilt, 'doen zoals het hoort'
 • Alles moet altijd perfect, maar er komt daardoor weinig uit je handen of
 • Alles moet altijd perfect, maar daardoor werk je té hard
 • Zelfkritiek: op alles wat je doet commentaar krijgen van je innerlijke criticus (je voelt je niet goed genoeg)
 • In de basis voel je je onzeker en je kunt over alles twijfelen
 • Zelfwaardering? Tevreden, trots? Geen idee hoe dat voelt...
Verlang je naar:
 • Rust in je hoofd en een stuk lef om stappen te zetten
 • Een basis van zelfvertrouwen en zelfwaardering
 • Niet alles hoeft perfect, zolang je maar in beweging bent
 • Milder en zachter worden naar jezelf
 • Zelfregie

Testimonial

Coaching is heel persoonlijk. Je wilt geconfronteerd worden met jezelf, zodat je jezelf beter leert kennen. Maar je hoopt stiekem ook op wat vriendelijkheid voor jezelf. Maaike weet deze twee te combineren. Een kijkje in de spiegel van de persoonlijkheid.

B

Richting burn-out?

Loop je al langer vast, steven je op een burn-out af of zit je er al in? Lees hier meer.

Meteen een gratis intake van 30 minuten boeken?

Fases in coaching
Het doorbreken van de patronen verloopt in een aantal fases. Ik help je door fase 1 en 2 heen richting fase 3, zodat jij (weer) lekker in je vel zit en tot je recht komt.
 
Fase 1: bewust - onbekwaam --> coaching
Fase 2: bewust - bekwaam -->      coaching en accountability
Fase 3: onbewust bekwaam -->     yess, het gaat veel meer vanzelf! Nu vooral ook lekker                                                                 vieren hoe het voelt en zien wat je bereikt hebt!

Frequentie van de coaching
Afhankelijk van jouw behoefte: eens per week tot vier weken. Via mijn online agenda boek je eenvoudig je sessies zelf op tijden en dagen dat het jou uitkomt. Frequent afspreken biedt houvast voor het proces van je ontwikkeling en voldoende tijd om in dagelijkse situaties te oefenen met wat je geleerd en ervaren hebt tijdens de sessie. Je krijgt GEEN huiswerk ;-), tenzij je daar behoefte aan hebt.

Aantal sessies
In zeven, tien of zestien sessies help ik je je doelen bereiken. Uiteraard afgestemd op jouw behoefte. Daarna kijken we hoe je zelf verder gaat, of dat je meer sessies wilt of nodig hebt. Zakelijk kiest men vaker voor een traject van 12 sessies. Wil jij hiervoor een offerte opvragen? Mail me dan even.

APK sessie
Na een traject kun je af en toe eens een APK sessie komen doen. Gewoon omdat er dan iets speelt waar je hulp bij wilt en je niet compleet opnieuw je verhaal hoeft te doen bij iemand anders. Bovendien ken je dan de methode al, waardoor je het makkelijk weer oppakt.

Investering in jezelf
Regelmatig spreek ik nieuwe cliënten die vertellen dat ze mijn site al maanden (soms zelfs jaren) geleden hadden gezien en bewaard.. En vervolgens toch nog even door gemodderd hebben 😉 Ik ben altijd blij dat ze uiteindelijk de stap durven te zetten, niet iedereen vraagt even makkelijk om hulp. Dat deed ik vroeger namelijk ook zeker niet.

Hulp vragen moeilijk/eng/geen zin in
De drempel kan heel hoog zijn, als je bijvoorbeeld al te lang vastzit, je je te vaak onbegrepen hebt gevoeld of als je niet weet waar je moet beginnen en je hulpvraag erg vaag aanvoelt... Bovendien: met jezelf aan de slag gaan zal vast moeilijk zijn, veel energie kosten en heb je daar nu wel zin in? I get it. Been there several times. Als je nog wat nodig hebt om overtuigd te worden door echte mensen, lees dan even de reviews door.

Laag in je energie
Onderschat niet dat een gebrek aan energie (door je lang ongelukkig te voelen of te hard blijven doorwerken zonder balans) óók kan zorgen dat je het moeilijk vindt om om hulp te vragen... het vraagt echt wel (een beetje) moed om te zeggen dat je hulp wilt hebben of nodig hebt. 

Wat ik zelf vaak heb gedacht was: 'ik snap mezelf al niet, dus hoe kan een ander dat dan wel? En ook de (hoop) gedachte 'dat het morgen vast anders zal voelen' hielp me om toch maar niet af te spreken met een hulpverlener. Pas toen ik het mezelf toestond en over m'n eigen innerlijke drempels stapte ervaarde ik hoe fijn het was (en is!) om niet altijd maar alleen te zijn met m'n issues.

Investering in kosten
Ik bied 3 trajecten aan: 7, 10 of 16 sessies van 1,5 uur. Je vindt de tarieven van de coaching hier!

Hulp vragen is niet altijd makkelijk, maar de juiste hulp krijgen is zo mogelijk nog lastiger. Zo ben ik voorheen met veel moeite bij een psycholoog terecht gekomen, maar voelde ik me nooit écht begrepen.

Totdat ik Maaike vond. Ik had direct een goed gevoel bij de manier waarop zij de coaching op haar site beschreef. Dat is belangrijk, want mijn intuïtie vertelde me dat er een grote kans was dat zij mij wel zou begrijpen. En dat bleek zo te zijn.

Toen ik bij Maaike kwam, bevond ik me in een overgangsfase. Ik was net afgestudeerd en moest op zoek naar een eerste baan. Ik had al een hele tijd opgezien tegen dit moment omdat ik het doodeng vond om aan iets te beginnen wat ik nog nooit gedaan had en wat ik misschien niet meteen ‘zou kunnen’. Dit in combinatie met het feit dat je je moet bewijzen en dus aan verwachtingen van anderen moet voldoen, maakte dat ik het sollicitatieproces heel lastig vond.

Wat bleek was dat bepaalde delen in mij, in de loop der jaren, heel erg de overhand hadden gekregen. Ik was erg kritisch op mezelf en mijn prestaties; alles moest perfect. Ik ben er met behulp van de coaching van Maaike achtergekomen dat deze delen zo sterk aanwezig waren om mij te beschermen. Beschermen tegen het idee dat ik niet goed genoeg was, iets wat ik vroeger als onbegrepen kind geïnternaliseerd had. Later kon ik zelf beredeneren dat ik wel goed genoeg was en er mocht zijn, maar wat als anderen dat anders zagen?

De gesprekken met Maaike werkten zó verhelderend. Hoewel ik elke keer met een hoofd vol nieuwe inzichten wegging, merkte ik pas later dat er in mijn onderbewuste ook steeds iets was veranderd. Ik voel nu meer ruimte om andere delen in mij te laten spreken.
Ik stel nog steeds hoge eisen aan mijn prestaties, maar ik ervaar er minder stress van en ben minder streng voor mezelf. Ik kan mezelf nu een leerproces gunnen en ik ben minder bang om fouten te maken.

Maaike heeft me geleerd om, als het nodig is, met de delen in mij in gesprek te gaan en te vragen wat ze nodig hebben.
Ik heb het traject als zeer prettig ervaren en raad Maaike’s coaching dan ook zeker aan. Ondanks dat er veel emotionele dingen naar boven kwamen, waren de sessies toch altijd op een bepaalde manier luchtig. Maaike heeft me vanaf het eerste moment op mijn gemak gesteld, waardoor het direct vertrouwd voelde. Daarvoor ben ik haar heel dankbaar. Mijn eerste intuïtie klopte en ik ben heel erg blij dat ik voor Maaike heb gekozen.

Marcella

Coaching via je werk

Vraag je via je werk een coachtraject aan, dan ontvang je van mij een offerte. We stellen dan eerst je leerdoelen op tijdens de intake, zodat je deze (eventueel) kunt afstemmen met je leidinggevende. Na akkoord offerte, wordt de factuur na de eerste sessie verstuurd.
Er geldt een zakelijk tarief, anders dan de genoemde tarieven voor particulieren.

Wil je (als) werkgever meer weten over mijn werkwijze? Lees mijn voorwaarden.

Vaste coach-pool? Vraag het toch even na!

Het kan zijn dat jouw organisatie werkt met een vaste coach-pool. Vaak blijkt dat het toch ook mogelijk is mij in te huren voor jouw traject. Wil je hier eerst met mij over sparren, plan dan een intake van 30 minuten met me in via mijn online agenda. Bij opmerkingen kun je aangeven of je persoonlijk langskomt of een online sessie wilt. Wil jouw leidinggevende eerst een gesprek, dan neem ik via jou contact met hem/haar op.


Ik heb medewerkers gecoached in opdracht van organisaties zoals:

- Bogamat
- Coolblue
- Danone
- DCMR
- DGMR
- de Finanseurs
- Heineken
- Hortimax
- HW Wonen
- IKEA

- Jonge Honden Adviesbureau
- Kinderbalans
- KernKompas
- MasterCoaching Int.
- Meursy Media & Events
- Ministerie van Defensie
- MinSZW
- MinVWS
- Montessorisch. Nieuw Vreugd & Rust
- NS

- Novilo
- Novib
- Parnassia Groep
- ROC Leiden
- RVO 
- Start Uitzendbureau
- Scala College
- Stichting Lezen & Schrijven
- Verebus Engineering

Gratis video challenge: Milder naar jezelf in 3 dagen