Ik help gevoelige introverte pleasers naar een authentiek leven:
autonomie, zelfvertrouwen, gezonde grenzen,
plezier, je durven uitspreken, tevredenheid en zingeving

Door middel van mijn LIJV - Lekker in je vel - traject

Maaike heeft me geleerd dat het bestaat om aansluiting met mezelf te hebben en trouw te zijn aan mezelf. In verbinding met jezelf, hoe belangrijk! Wat een ontdekking! Geleidelijk aan durf ik meer te bouwen op mijn interne waarden. Maaike wist woorden te geven aan mijn verwarring en gaf me helderheid in de verschillende delen die in mijn hoofd rond dwarrelden. Nog veel obstakels op te ruimen, maar de basis is gelegd. Maaike weet de juiste snaren te raken. Ze is een schat!

A


Wat is L I J V ?


Lekker In Je Vel:
Voor wie - signalen van trauma - wat levert een jaartraject je op - de worsteling - aangaan - wat zit er in een jaartraject -  het leerproces - intake

Voor wie

Gevoelige introverte pleasers en aanpassers (mannen en vrouwen) die zichzelf klein voelen, wegcijferen, niet belangrijk of goed genoeg vinden.
Die veel nadenken over wat anderen over hen denken, eigen keuzes maken heel lastig vinden, vergelijken met anderen, niet uit de verf komen en zich regelmatig afvragen: wie ben ik en wat kan ik?

Je hebt een rijk innerlijk gevoelsleven, maar door die gevoeligheid breng je ook veel tijd door met denken. Je komt niet of nauwelijks in beweging. Ergens vermoed je dat traumatische (korte of langdurige) ervaringen in het verleden je onzeker en angstig maakten, waardoor je nu nog steeds het gevoel hebt in overlevingsmodus te staan.

Signalen van trauma

Je trekt je terug, niet in staat om te reageren en hebt mogelijk ook last van nachtmerries die verband houden met je trauma('s).

Duizeligheid, hartkloppingen, een slechte concentratie, prikkelbaarheid en plotselinge stemmingswisselingen zijn ook tekenen dat er sprake kan zijn van trauma.

In het dagelijks leven kunnen situaties of mensen je 'opeens' triggeren. Je schiet in een onwillekeurige reactie van het zenuwstelsel. Die reactie is in je (jong)volwassen leven vaak lastig, omdat je anders zou willen reageren. Maar het voelt niet alsof je die keuze hebt.

Door heel zorgvuldig en op jouw tempo samen te kijken naar hoe jouw traumareacties eruit zien, ontdek je wat jij nodig hebt.
Zoals bijvoorbeeld mildheid. Zachtheid. Ontspanning. Het rekening houden met je gevoeligheid. Of vriendschappen om je verhaal in kwijt te kunnen. Maar ook kritisch mogen zijn, je mening mogen uiten die anders is. 

Wat levert een jaartraject je op

In 12 maanden tijd leer je jezelf diepgaand kennen - via live coaching - en breek je uit het patroon van het trauma, waardoor je hierna in lijn met jouw persoonlijke leerdoelen en diepere waardes, met rust in je hoofd en met een basis van autonomie, zelfvertrouwen, gezonde grenzen, plezier, tevredenheid en zingeving in je leven ervaart.

Dat is een mondvol en klinkt als veel. Maar een jaar is lang. In een jaar kun je ontzettend veel in jezelf ontwikkelen. Het is ontzettend waardevol én heerlijk om jezelf een jaar lang zo'n proces te gunnen waarin je al die aspecten in jezelf kunt gaan aankijken, aanpakken en leert hoe je vanuit zelfregie en gezonde grenzen keuzes kan maken die GOED Zijn Voor JOU

Misschien moest ik "gewoon" accepteren dat ik zo (onzeker) ben

Marjolein

Wat een cadeau aan mezelf was dit traject!!

Vooraf enorm getwijfeld of ik een coachingstraject wilde doen. Misschien moest ik "gewoon" accepteren dat ik zo (onzeker) ben. Of zou ik er echt iets in kunnen veranderen?

Na mijn intake met Maaike voelde ik me begrepen en kreeg ik hoop. Er was zeker iets te veranderen, liet zij mij weten. 

Ik hoefde geen trucjes te leren. Niets te doen wat niet bij mij past. Niet "iemand anders" zijn of worden. Gewoon mezelf zijn. Ik mag er zijn.

Na elk gesprek ging ik blij de deur uit.

Nu met veel meer vertrouwen dat ik de situaties beter aan kan. Waarin ik kan reageren vanuit mijn samenwerkende delen. Dus eigenlijk volledig als mezelf! Niet meer alles en iedereen pleasen, maar trouw aan mezelf durven blijven en me uitspreken. 

Lieve Maaike, je bent goud waard. Rustig, open en vertrouwen gevend.

De worsteling

Ik ben zelf jarenlang aan het worstelen geweest om mijn hoofd leger te krijgen, om niet steeds met 'anderen' in mijn hoofd bezig te zijn, om niet altijd maar te vergelijken met anderen die het beter deden in mijn ogen.

Ik vond mezelf niet goed genoeg, niet belangrijk genoeg en cijferde mezelf weg, nog voor ik het doorhad. Wie ik was en wat ik kon: het was me een raadsel.

Inmiddels ben ik flink aan de slag geweest met mezelf en heb nu al minstens vijftien jaar ervaring: in het coachen van mensen die pleasen, zich aanpassen, perfectionistisch, kritisch en onzeker zijn. 1op1 en ook in groepen. Het zijn mensen die zeer gevoelig en slim zijn, maar er in hun hoofd niet alleen uitkomen. Die last hebben van een stevige interne criticus en/of perfectionist en daardoor 'alles goed moeten doen, en GEEN fouten mogen maken'. 

Aangaan?

Herken je dit in jezelf en heb je al vaker de gedachte gehad: 'Was er maar een traject waar ik langere tijd in kan stappen, zodat ik die patronen in mezelf eens echt AANGA? Zodat ik langer de tijd krijg om echt te snappen hoe ik in elkaar steek.'

Bij deze voor jou hét jaartraject
Heel simpel: 16 sessies van 1,5 uur, wat ongeveer neerkomt op elke 3 weken een sessie. 16 sessies x 1,5 uur = 24 uur: die jij zelf mag indelen in uren of anderhalf uren én kunt afwisselen.

Je kunt al je sessies op voorhand al inplannen in mijn online agenda als je dat fijn vindt, maar je kunt ook na elke sessie zelf of samen met mij een nieuwe sessie plannen. Net wat jij fijn vindt en wat jou rust geeft.

Wat zit er in dit jaartraject?
 • Je leert je belemmerende overtuigingen aan te pakken die zijn ontstaan door ervaringen in het verleden
 • Je leert in gesprek te gaan met jouw innerlijke ikken/delen obv voice dialogue
 • Je leert je uitspreken: wat je voelt, vindt en nodig hebt
 • Anders vergelijken: positief en constructief
 • Trouw zijn aan jezelf, waar en met wie dan ook
 • Je ontwikkelt compassie en jezelf toestemming geven voor zelfzorg
 • Zingeving: waar ga jij van aan!
Het leerproces

Van bewust onbekwaam (erkennen en herkennen),

naar bewust-bekwaam (oefenen/toepassen wat je geleerd hebt),

en daarna onbewust-bekwaam (je hoeft er nauwelijks meer over na te denken!).

Intake

De intake is voor het jaartraject een uur. Dan hebben we echt de tijd om elkaar te leren kennen en vooral om te kijken of we een goede klik hebben. En natuurlijk voor jou om al je vragen te stellen en je eventuele twijfels te delen.

Meer weten over mij

Wil je eerst nog meer over mij weten, lees dan OVER MIJ.

Bellen kan ook: 06 42150722!

Denk of voel je al YESS, dit kan wel eens precies zijn wat ik nodig heb?

Ik ontmoet je heel graag!

LIJV Jaar traject 1 op 1


 • Sessies 16 x 1,5 uur = 24 uur
 • Intake van een uur
 • Het leerproces toepassen 
 • Patronen doorbreken en belemmerde overtuigingen aanpakken
 • Je uit durven spreken, trouw aan jezelf zijn waar en met wie dan ook
 • Compassie ontwikkelen en jezelf toestemming geven voor zelfzorg

Reviews van klanten

L

33 jaar

Gedurende de afgelopen maanden ben ik echt gaan voelen dat mijn eigen behoeftes er mogen zijn, ik ernaar mag handelen en dat mijn 'zijn' niet afhankelijk is van hoe ik mij verhoud tot anderen, maar er gewoon mag zijn!


Ik hoef geen rol meer te spelen, wat een verademing.

Jeroen

23 jaar

Al met al, heeft Maaike mij geholpen om weer goed te kunnen functioneren.
Ik pieker minder en kijk positiever naar mezelf.
Bij Maaike werd het al snel duidelijk dat zij niet oordeelt, je kan alles vertellen zonder enige afkeurende blikken. Zo heeft ze mij geholpen de negatieve aspecten van mijn karakter wat meer te accepteren, en ook enigszins te verbeteren, maar ook om wat meer naar de goede dingen te kijken. 

Wil jij liever in een kleine besloten groep aan de slag?
Samen leren, delen en groeien?

 • Kiezen voor jezelf (sneller/makkelijker)
 • Autonomie: trouw aan jezelf zijn
 • Je leren uitspreken
 • Compassie en zelfzorg ontwikkelen

Suus

De afgelopen jaren heb ik Maaike van 'Coffee and Coaching' gevolgd. Ik stelde coaching uit. Wanneer was mijn hulpvraag helder genoeg? Wanneer mijn lijden erg genoeg? Wanneer zou coaching voor mijzelf te verantwoorden zijn? Zat Maaike wel op mijn muizenissen te wachten? 

Ik heb Maaike uiteindelijk ingeschakeld toen ik naar een nieuwe baan met eindverantwoordelijkheid ging. Ik heb hier jaren lang naar toegewerkt, wat een pad was met veel 'moeten' en ploeteren. Een pad waarop ik vaak de verantwoordelijkheid van anderen op me nam omdat het dan sneller ging. Ik zag het hogere doel en wat ik kon bijdragen aan het geheel. Anderen stelden grenzen, ik niet. Wat zij lieten liggen, pakte ik dan op.

Omdat dit in mijn nieuwe baan niet meer vol te houden zou zijn heb ik een intake bij Maaike ingepland. Vanaf het eerste gesprek was het heel vertrouwd. De methode was een sprong in het diepe, maar door buiten mijn comfortzone te gaan kwam ik uit mijn hoofd en in mijn lijf. Door te ervaren dat alle onderdelen in mijn denken en gedrag een functie hebben (gehad), klikte er iets. Ik luister nu beter naar de signalen die mijn lijf afgeeft. Ik weet waar ze voor zijn, maar ik kan als volwassene nu mijn eigen keuzes maken. Van reactie naar respons..

De tijd van 'moeten' en ploeteren is voorbij. Ik heb mijzelf hier een diploma voor uitgereikt. Dit 'juk' kan ik nu afleggen. Ik ga mij richten op mijn ware ik en mijn behoeften die ik lange tijd heb weggecijferd. Ik ben nieuwsgierig naar wat er op mijn pad gaat komen. Maaike, blijf doen waar je zo ontzettend goed in bent. Ik hoop dat anderen jouw coaching vinden en daarmee ook hun eigen pad.

Suus