Gratis online challenge - van zelfkritiek naar meer mildheid

Wil jij milder, zachter en liever voor jezelf worden?
Die kritische innerlijke stem op een andere manier leren bekijken?

Doe mee met de challenge en schrijf je innerlijke criticus een opbouwende brief. 
Ervaar meer mildheid en zachtheid voor jezelf en zet vandaag nog die eerste stap!

Challenge ervaringen

Ik vond het fijn om mijn innerlijke criticus te schrijven. Het gaf inzicht omdat ik in eerste aanleg niet dacht dat mijn innerlijke criticus een belangrijk deel van mij was. Mooi wel dus!!
Het heeft mij vooral verrast dat ik mijn innerlijke criticus zo “gewoon” vond, dat ik eigenlijk geen onderscheid meer maakte tussen mijn criticus en mijzelf. 

Ik ben nu milder voor mijzelf. Ik heb mijn criticus gevraagd ook nog eens goed naar zijn oordelen over mij te kijken en, waar mogelijk, te herkaderen. Ik wil graag samen verder, op een andere manier. Nu weet ik: als ik dit stemmetje in mij hoor, weet ik waar het vandaan komt en weet ik dat ik er beter wel aandacht aan kan geven. Dat verdient mijn innerlijke criticus!

Jeanet

The best project you'll ever work on, is YOU!

Over Maaike

In 2006 leerde ik voice dialogue kennen. In 2009 startte ik mijn eigen praktijk als voice dialogue coach.

Ik werd verliefd op deze methodiek. Vóór die tijd was ik chronisch onzeker, had ik een laag zelfbeeld en een bijzonder sterke criticus en perfectionist in me. Faalangst, sociale angst en een totaal gebrek aan zelfvertrouwen. Pleasen en aanpassen lag zo voor de hand, dat ik continu met anderen bezig was.

In gesprek gaan met mijn innerlijke stemmen (en ik had er véél) heeft mij zoveel rust en overzicht gebracht. En zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.

Doordat mijn zelfkritiek afnam nam mijn lef toe. Voorheen piekerde ik dag en nacht, wilde m'n best doen, maar kreeg geen lucht. De criticus zat 'er bovenop'. Ik schreef de criticus een brief en vertelde over hoe hij me tegenhield. En ook waar ik vond dat ie goed in was. En... waar ik naar verlangde. Dit brak iets open en zette de relatie met mijn criticus in beweging. 

Ik begon stappen buiten mijn comfortzone te zetten. Waar ik eerst in paniek schoot, de welbekende 'panic' zone, kwam ik door samen te werken met de criticus in de 'learning' zone. Maar wat mij het allermeest hielp was dat de criticus naar mij toe milder en zachter werd. En ik naar hem.

Dat leer ik jou ook graag. Want door die zelfkritiek voel je je vast niet altijd een gezellig mens ;-)
En remt het je af, 'want het is nooit goed genoeg'. Die lading leer ik je er graag stap voor stap af te halen. En de eerste stap in dat proces is een brief, een opbouwende brief, aan je criticus schrijven.

Fragmenten uit een geschreven brief aan de criticus

"Hee, lieve Criticus, Jij bent altijd aanwezig in mijn leven. Dit jaar heb ik je steeds minder belangrijk gemaakt. Ik luister nog wel naar je, ik hoor je nog wel. Het zal wel wennen voor je zijn, omdat ik behoorlijk goed naar je luisterde en jij dus behoorlijk invloed had op mijn denken, voelen en handelen."

"Ik moet zeggen, ik ben blij dat je er bent, je voelt vertrouwd. Maar ik ben nog meer blij dat jij zachter bent gaan praten."

"Mezelf uitspreken en hulpvragen is ook iets wat jij me geleerd hebt niet te doen. Omdat ik daarmee aangeef dat ik het niet alleen kan, of zo. En ja, ik heb er in het verleden vaak afwijzingen op gekregen, die me verdrietig maakten, me nog meer alleen deden voelen. Nu wil ik het graag een tijd proberen door het wel allemaal te doen. Want alleen en alleen in mijn hoofd heeft me ook niet echt gelukkig gemaakt, of wel?"

Krijg meteen toegang tot de eerste video van de challenge!

3 dagen, elke dag een video in je mailbox
Op je eigen tijd de video's bekijken en de opdrachten doen
En je mag mij mailen om je ervaringen te delen en vragen te stellen

Een ervaring die je cadeau krijgt. Start vandaag!