Referenties
Jij mag er gewoon zijn!

Het zou toch heerlijk zijn om niet meer meteen buikpijn te krijgen als ik overvallen word door een vraag...

Marjolein

Wat een cadeau aan mezelf was dit traject!!

Vooraf enorm getwijfeld of ik een coachingstraject wilde doen. Misschien moest ik "gewoon" accepteren dat ik zo (onzeker) ben. Of zou ik er echt iets in kunnen veranderen?

Na mijn intake met Maaike voelde ik me begrepen en kreeg ik hoop. Er was zeker iets te veranderen, liet zij mij weten. Tijdens de eerste sessies kon ik het eigenlijk niet geloven. Zou ik me straks echt zelfverzekerder voelen? Het zou toch heerlijk zijn als ik niet meteen een buikpijn gevoel krijg, als ik overvallen wordt met een vraag of in een situatie waar ik niet durf te zeggen wat ik eigenlijk wil.

Het was een hele fijne zoektocht. Welke delen zitten er eigenlijk in mij die in de loop der jaren het roer hebben over genomen? Met de allerbeste bedoelingen. Heel waardevol zijn ze, kwam ik achter. En, welke delen komen weinig aan bod, maar zijn ook een deel van mijn zijn? En hoe kunnen deze met elkaar samenwerken. Een openbaring toen dat mij duidelijk werd. Ik hoef geen trucje te leren. Niets iets te doen wat niet bij mij past. Niet "iemand anders" zijn of worden.

De clue zit hem in het idee dat ik mijn delen samen aan een ronde tafel kan zetten. Ze kunnen elkaar versterken. En zij kunnen hiermee met elkaar "de vraagstukken" aan. Samen staan zij sterk(er)! Dat geeft mij rust, ruimte en meer ontspanning.

Het is Maaike haar specialiteit om aan te voelen. Voelen wat ik nodig had in het gesprek. Én de kleinste verandering in emotie te zien en hierop in te spelen.

Ik vond het heel fijn dat er voorafgaand aan de gesprekken geen duidelijk, vastomlijnd uitkomst van het gesprek was. Maar tijdens het brainstormen werd er steeds meer helder. Maaike stelt kritische vragen die diepgang geven. Zonder dat er enige kritiek is.

Na elk gesprek ging ik blij de deur uit. Nu met veel meer vertrouwen dat ik de situaties beter aan kan. Waarin ik kan reageren vanuit mijn samenwerkende delen. Dus eigenlijk volledig als mezelf!

Lieve Maaike, je bent goud waard. Rustig, open en vertrouwen gevend. Je beeldende manier van uitleg geven is zo helpend om de puzzelstukjes steeds verder op z'n plek te laten vallen. Je positiviteit en dankbaarheid naar de delen zijn een inspiratie. Bedankt voor alle inzichten die je me gegeven hebt! Ik ga met vertrouwen weer verder.

Marjolein

Wat anderen over mij vertellen:


Suus

De afgelopen jaren heb ik Maaike van 'Coffee and Coaching' gevolgd via haar Updates. Ik stelde coaching uit. Wanneer was mijn hulpvraag helder genoeg? Wanneer mijn lijden erg genoeg? Wanneer zou coaching voor mijzelf te verantwoorden zijn? Zat Maaike wel op mijn muizenissen te wachten?

Ik heb Maaike uiteindelijk ingeschakeld toen ik naar een nieuwe baan met eindverantwoordelijkheid ging. Ik heb hier jarenlang naar toegewerkt, wat een pad was met veel 'moeten' en ploeteren. Een pad waarop ik vaak de verantwoordelijkheid van anderen op me nam omdat het dan sneller ging. Ik zag het hogere doel en wat ik kon bijdragen aan het geheel. Anderen stelden grenzen, ik niet. Wat zij lieten liggen, pakte ik dan op.

Omdat dit in mijn nieuwe baan niet meer vol te houden zou zijn heb ik een intake bij Maaike ingepland. Vanaf het eerste gesprek was het heel vertrouwd. De methode was een sprong in het diepe, maar door buiten mijn comfortzone te gaan kwam ik uit mijn hoofd en in mijn lijf.

Door te ervaren dat alle onderdelen in mijn denken en gedrag een functie hebben (gehad), klikte er iets. Ik luister nu beter naar de signalen die mijn lijf afgeeft. Ik weet waar ze voor zijn, maar ik kan als volwassene nu mijn eigen keuzes maken. Van reactie naar respons..

De tijd van 'moeten' en ploeteren is voorbij. Ik heb mijzelf hier een diploma voor uitgereikt. Dit 'juk' kan ik nu afleggen. Ik ga mij richten op mijn ware ik en mijn behoeften die ik lange tijd heb weggecijferd. Ik ben nieuwsgierig naar wat er op mijn pad gaat komen. Maaike, blijf doen waar je zo ontzettend goed in bent. Ik hoop dat anderen jouw coaching vinden en daarmee ook hun eigen pad.

Suus

Het was heel fijn om gecoacht te worden door Maaike. Ze heeft geduld en rust, luisterde graag en vertelde haar inzichten over de uitdagingen waar ik mee zat. 

Het was een verademing om over dingen te praten waarmee ik zit en zat, en dat in context te kunnen plaatsen. Het heeft mij in mijn proces geholpen en heeft mij laten realiseren dat ik mijzelf mag zijn. Ik ben erg dankbaar voor de hulp die ze mij geboden heeft. 

K

Is online gecoacht worden aangenaam? Ja, bij Maaike in elk geval! Ik zag door de bomen het bos niet meer. Chaos in mijn hoofd; ik stond òf uit òf aan. Hoe heerlijk zijn dan de vragen die Maaike stelt! 

Ze geven me, zoals altijd als ik met haar babbel, zicht op één of ander onbewust knelpunt, waar ik vervolgens wat mee kan doen. Maaike zorgde ervoor dat ik aan het einde van de sessie mijn blik gedraaid had van chaos naar helderheid. Live of online, met Maaike kom ik altijd verder! 

Anke

Kort geleden had ik weer een fijne online sessie met Maaike. Ik merk positieve veranderingen in mijzelf tijdens deze bijzondere lockdown. Veranderingen die ik graag vast houd voor de toekomst. Maaike gaf me zoals altijd inzicht in wat deze veranderingen voor mij betekenen en bood me praktische hulpmiddelen om de veranderingen en het positieve gevoel meer eigen te maken. Ik gebruik deze handvatten nu elke dag en voel de positiviteit in mijzelf groeien. Inmiddels ben ik er zeker van dat ik de positiviteit mee kan nemen naar de toekomst, ook wanneer het leven voor mij weer een stukje hectischer wordt! 

Merel

Maaike heeft mij jaren geleden ontzettend geholpen bij het vinden van mijn eigen pad.

Toen ik voor de 2e keer overspannen begon te raken, voelde ik de behoefte om een coach te zoeken. En hierin ook eindelijk aandacht te geven aan hoogbegaafdheid. Ik vermoedde dat ik dat was. Zonder test, op basis van ervaring. En basis van de dingen waar ik m'n hele leven al tegenaan aanliep. In m'n privéleven en in m'n werkende leven.

Maaike is ervaringsdeskundige en ik kon haar niet om de tuin leiden. Ze bracht me steeds weer terug bij mezelf. En hield een spiegel voor. De spiegel die me toonde welke manieren ik had om mezelf af te leiden, om niet echt te hoeven voelen, om niet echt mijn eigen leven te leiden.

Via Voice Dialogue inzicht krijgen in die verschillende 'stemmetjes' in je die bijvoorbeeld zeggen dat het nog niet goed genoeg is (de perfectionist) of de subpersoon die vindt dat je vanavond toch nog even van alles moet doen in je huis en echt niet op de bank kunt gaan zitten ('de dolle doener' in mij of hoe die bij jou ook heet ;-)).

Ik ken m'n subpersonen nu veel beter. En daardoor kan ik ze ook in de juiste proporties een rol geven in m'n leven.

Ik ben superblij dat ik Maaike heb leren kennen! 

lien

#werkplezier #hb #stress #burnout #jezelfzijn #reflectie

L

33 jaar

Gedurende de afgelopen maanden ben ik echt gaan voelen dat mijn eigen behoeftes er mogen zijn, ik ernaar mag handelen en dat mijn 'zijn' niet afhankelijk is van hoe ik mij verhoud tot anderen, maar er gewoon mag zijn! Ik hoef geen rol meer te spelen, wat een verademing.

A

Maaike heeft me geleerd dat het bestaat om aansluiting met mezelf te hebben en trouw te zijn aan mezelf. In verbinding met jezelf, hoe belangrijk! Wat een ontdekking! Geleidelijk aan durf ik meer te bouwen op mijn interne waarden. Maaike wist woorden te geven aan mijn verwarring en gaf me helderheid in de verschillende delen die in mijn hoofd rond dwarrelden. Nog veel obstakels op te ruimen, maar de basis is gelegd. Maaike weet de juiste snaren te raken. Ze is een schat!

E

"Ik heb nog meer geleerd om voor mezelf te kiezen, uit mijn comfortzone te treden en vertrouwen in mijzelf te hebben."

"Mindblowing, magisch effect!"

Het gaat goed. Die sessie met jou heeft een mindblowing, magisch effect gehad. Mr. Freeze is inmiddels een aardige goedzak geworden, die nu ik hem bijna dagelijks geruststel of even aan het woord laat. Hij heeft zelfs een glimlach, zag ik laatst. De flight en fight zijn niet echt voelbaar meer, ik heb nu vooral meer contact met mevrouw Slim, meisje Plezier en Godin Levenslust. Heerlijke persoonlijkheden zijn dat!


Natuurlijk gaat het niet elke dag vanzelf, Faalangst en Uitstellen zijn er nog steeds en ze kunnen me ook nog echt wel een paar uur lang in hun greep houden. Maar er is geen dag voorbij gegaan waarop ik me niet besefte dat zij het waren. En dat is al zo’n wezenlijk, diepgaand verschil. It fills me with gratitude. 

Er is ook iets anders achter de Voice Dialogue sessie vandaan gekomen waar ik al heel lang mee aan het vechten was en van bevroor: mijn grote gevoeligheid voor mensen, energieën. Voor dingen weten, horen of zien die niet iedereen ziet, hoort, weet. Het voelt nog steeds akelig kwetsbaar om dat zo op te schrijven, want ik ken alle filosofische en theologische en wetenschappelijke argumenten waardoor ik dit zelf heel lang als aanstellerij en zelfs aandachttrekkerij van mezelf heb afgedaan. Auw! Nu wen ik aan het idee dat het ook gewoon waar kan zijn, dat ik het niet verzin. En dat het mij kan helpen, dat er krachtbronnen buiten mij zijn. Ik realiseerde me ook dat ik dit miste, dat die gevoelige kant er nu wel gewoon eens mag zijn en dat iedereen die me daarom veroordeelt of als gek bestempelt een (heel ongevoelige! ;-)) middelvinger kan krijgen. Mr Freeze hield me in de spirituele kast en heeft nog steeds wel de neiging om die deur dicht te houden met zijn sterke angst. Maar mijn verlangen naar vrijheid en ruimte voor mezelf is sterker geworden. Ik kom uit de kast! 

En nu wil ik er meer van weten. Wat van mij is, wat niet van mij is, wat via mij komt. Dat ga ik onderzoeken. Volgens mij is er echt magie daar ergens in de ruimte, en die wil ik. 

Dank je wel voor wat je hebt betekend in dit proces. Wonderen bestaan en je bent er een groot onderdeel van geweest! 

Ik ga deze mail niet teruglezen of opslaan om later na te kijken. Gewoon, hup, verzenden. Met een chagrijnig maar toestemmend knikje van Mr. Freeze. 😉 

K

Het kennismakingsgesprek bij Maaike voelde als thuiskomen. Wat een herkenning, wat is het fijn om begrepen te worden.


 Een wereld van verschil! Ik voelde me op mijn gemak en durfde me open te stellen. 

Waar ik het meest van heb geleerd, is in gesprek gaan met mijn "ikken". Ik had geen idee dat ik er zoveel had en dat ze zo'n grote rol in mijn leven speelden. Maar wat waren ze blij dat ik ze eindelijk erkende 😉!

Het begeleiden van die gesprekken doet Maaike heel prettig. Ze stelt open vragen, laat je nadenken en zet aan tot een diepere verkenning. Maaike stelt de juiste vragen, neemt je serieus en geeft af en toe een zetje. Ze luistert en vat goed samen, geeft goed weer wat je zegt, maar juist ook: wat je níet zegt. 

Met humor en wat provocatie maakt ze dingen op een prettige manier luchtig. Na elke sessie ging ik weer even wat lichter weg. Maaike heeft me weer "aan" weten te zetten; ik doe weer mee in mijn eigen leven!”

Ter illustratie van een verandering bij haar schreef ze dit: 

“Ik heb m'n huis aan de voorkant schoon gemaakt. Als ik 's avonds tevreden de deur dicht doe, bedenk ik: "Morgen moet ik de ramen lappen." En heel snel daarna: "... als ik daar zin in heb."

Ik ben een ster in dingen half opruimen, "de rest doe ik later wel". Maar later is het nog veel vervelender om die zooi op te ruimen 😏. Elke keer dat ik dit nu denk, probeer ik uit liefde voor mezelf het meteen op te ruimen (of, iets breder, datgene te doen wat ik later wel zal doen). En daarna ben ik ook rustig trots op mezelf ☺️. Dat ik het meteen opgeruimd heb. Dat ik lief ben voor mezelf. Dat ik patronen doorbreek.
- J

Ik durf meer te bouwen op mijn interne waarden.


Maaike heeft me geleerd dat het bestaat om aansluiting met mezelf te hebben en trouw te zijn aan mezelf. In verbinding met jezelf, hoe belangrijk! Wat een ontdekking! Geleidelijk aan durf ik meer te bouwen op mijn interne waarden. Maaike wist woorden te geven aan mijn verwarring en gaf me helderheid in de verschillende delen die in mijn hoofd rond dwarrelden. Nog veel obstakels op te ruimen, maar de basis is gelegd. Maaike weet de juiste snaren te raken. Ze is een schat! - A

"Coaching is heel persoonlijk."
Blij met het traject wat ik bij je heb doorlopen. Ook gaaf om terugkijkend te zien dat ik wel echt weer stappen heb gezet. Dank voor je gave rol daarin! 


“Ruimte om jezelf te zijn”

Coaching is heel persoonlijk. Je wilt geconfronteerd worden met jezelf zodat je jezelf beter leert kennen. Maar je hoopt stiekem ook op wat vriendelijkheid voor jezelf. Maaike weet deze twee te combineren. Een kijkje in de spiegel van de persoonlijkheid. Een blik op de verschillende kanten van je karakter. De onderdelen van jezelf die jou vormen… en dat binnen een veilige omgeving. Maaike confronteert maar is ook degene die je geruststelt en laat weten dat je helemaal oké bent. Gaaf om zo aan de slag te zijn en te merken dat doordat je jezelf beter leert kennen, je meer op je gemak bent met jezelf.

B

"Ik heb nog meer geleerd om voor mezelf te kiezen, uit mijn comfortzone te treden en vertrouwen in mijzelf te hebben."

Ik kwam bij Maaike voor een intakegesprek op het moment dat ik weer bijna volledig aan het werk was na een stevige burnout. Tijdens die burnout had ik begeleiding gehad van 2 verschillende psychologen die beiden hebben bijgedragen aan mijn herstel, maar met wie ik niet toekwam aan beantwoording van de vragen "wat wil ik nou echt", "wat vind IK nou ECHT leuk?" en "hoe weet ik nou of ik iets leuk vind omdat ik het echt zelf leuk vind, of omdat ik het leuk vind dat anderen het leuk vinden dat ik er goed in ben of het leuk vind".

Nogal extern gericht typje. En er in het jaar daarvoor ook via dochterlief achtergekomen dat ik wel eens hoogbegaafd zou kunnen zijn. Laatste psych deed daar nog net niet lacherig over, maar negeerde het verder wel volledig. En ik herinnerde me eerdere hulpverleners bij wie ik altijd dacht: "Ik snap echt wel wat je zegt, maar dat had ik allemaal zelf ook al wel bedacht. Kom nou eens met iets echt goeds, want je snapt me niet."

En dus was ik in de loop van 2017 toch eens gaan zoeken naar hoogbegaafdheidscoaches. Met de nodige schroom overigens, maar dat schijnt meer voor te komen bij hoogbegaafden. Bij het intakegesprek voelde ik me direct op mijn gemak bij Maaike en ik voelde een dusdanig goede klik dat ik besloot met haar een traject van 5-6 sessies te gaan doen. Het was een opluchting om met iemand te praten over hoe mijn hoofd werkt, en die dat ook echt snapt!

Tijdens alle sessies heeft Maaike me verrast met haar aanpak, die mij prikkelde en uitdaagde om echt uit mijn comfortzone te stappen. Ze gebruikte voice dialogue'ing om in gesprek te gaan met verschillende delen van mij. Daardoor kreeg mijn hoofd verrassend genoeg meer inzichten in hoe de rest van mijn systeem werkt en konden die meer ruimte krijgen, waardoor ik mij nu veel meer in balans voel. Ook een stukje provocatieve coaching deed veel met me en liet me beseffen dat de antwoorden veelal allang in mij aanwezig zijn. Wat een prachtige tools! Ik heb nog meer dan daarvoor geleerd om voor mezelf te kiezen, uit mijn comfortzone te treden en vertrouwen in mijzelf te hebben.

Ik heb intussen enkele andere hoogbegaafden in mijn omgeving, die ook tegen allerlei dingen aanlopen, naar Maaike doorverwezen omdat ik denk dat zij de vaardigheden bezit om je zo te prikkelen dat je de antwoorden uit jezelf kunt halen in plaats van aan de slag te gaan met aangedragen oplossingen die niet per se de jouwe zijn. Ik zal in de toekomst vast nog eens terug komen bij Maaike, al is het maar om te herijken waar ik op dat moment sta. - E

Ik ben echt gaan voelen dat mijn behoeftes er mogen zijn!

Maaike bevraagde die dingen die voor mij of anderen vanzelfsprekend leken. Ze neemt geen genoegen met een half antwoord waarvan je zelf ook wel weet of voelt dat het nog niet de kern raakt. Erg fijn om zo losgemaakt te worden van oude en onprettige patronen en gedachtengangen. Ze heeft me geholpen te durven loslaten en in te zien dat er veel meer ruimte is om in te nemen.

Ze hielp mij via voice dialogue inzien welke grote rol de aanpasser in mijn leven speelde. De aanpasser die mij hielp te overleven in een context van sociale normen (comme il faut), in situaties waarin ik me niet prettig voel. Ondertussen verlangde ik naar vrijheid, naar het zien van zoveel extra opties, het onbevangen leren kennen van nieuwe mensen, spontaniteit volgen en mezelf prettiger voelen in mijn lijf. Gedurende de afgelopen maanden ben ik echt gaan voelen dat mijn eigen behoeftes er mogen zijn, ik ernaar mag handelen en dat mijn 'zijn' niet afhankelijk is van hoe ik mij verhoud tot anderen, maar er gewoon mag zijn! Ik hoef geen rol meer te spelen, wat een verademing. Ik voel lucht om te ademen, te bewegen, te zingen, mijn verjaardag te vieren, lief te hebben en te ontmoeten. Het werkwoord 'moeten' heb ik ingeruild voor twee zelfstandig naamwoorden 'vrijheid' en 'creativiteit'. En dat zijn mijn drijfveren om ook na deze maanden met Maaike mijn pad verder te vervolgen en te creëren. 

L

"Ik pieker minder en kijk positiever naar mezelf"
Bij Maaike werd het al snel duidelijk dat zij niet oordeelt, je kan alles vertellen zonder enige afkeurende blikken. Hierdoor heb ik ook alles verteld, en heeft ze mij dus ook overal mee kunnen helpen. Zo heeft ze mij geholpen de negatieve aspecten van mijn karakter wat meer te accepteren, en ook enigszins te verbeteren, maar ook om wat meer naar de goede dingen te kijken. Dit heeft voornamelijk voor 2 dingen gezorgd. Ik kijk nu veel positiever naar mezelf, wat er weer voor zorgt dat ik ook positiever ben, ik kan het toch wel. Maar ook heb ik leren kijken naar mijn beweegredenen voor bepaalde acties, waarom stel ik dit nu precies uit, waarom kies ik voor het leuke in plaats van het belangrijke. Dit heeft op zijn beurt er weer voor gezorgd dat ik een stuk beter mijn prioriteiten op orde heb, waardoor ik minder zit te piekeren, en dus ook weer beter in mijn vel zit.

Al met al, heeft Maaike mij geholpen om weer goed te kunnen functioneren.

Jeroen

"Ik heb echt mezelf weer een stukje beter leren kennen"
Bij Maaike voelde ik me snel op mijn gemak. Ze stelt zich heel prettig op, niet oordelend, en ze luistert écht naar je.

Vaak wist ik aan het begin van de sessies niet precies waar ik het precies over wilde hebben. Maar door heel erg in het hier en nu te zijn/blijven, ontstond er altijd een nuttig gesprek. Maaike is heel observerend, direct, lief en eerlijk. Een heel fijn persoon om mee te praten!

En ook fijn om af en toe even niet te praten, die ruimte durfde ik bij haar ook te nemen. Tijdens/na een oefening bijvoorbeeld, wanneer alles even moest bezinken.

Ik heb echt mezelf weer een stukje beter leren kennen. En geleerd om mezelf leuker te vinden en me minder aan te trekken van andermans meningen. Zit nu veel beter in mijn vel!

L

“Er is niets kapot aan of mis met mij!”

In eerste instantie (voorjaar 2014) is door mijn werkgever geopperd dat ik een paar coachingssessies zou volgen. Ik had een half jaar eerder besloten dat ik voor ze wilde blijven werken, in tegenstelling tot het eerdere plan om er na een jaar mee te stoppen en weer te gaan reizen. Ik had daar toen een baan waar ik wel groei mogelijkheden zag. Er kwamen veel interessante projecten voorbij waar ik graag aan mee wilde werken. Aan de andere kant liet mijn hectische werk dit meestal niet toe, en was ik vlak voor de zomer versleten. Hierdoor kwam het aloude dilemma weer boven: ga ik reizen of ga ik voor de carrière? En wat voor carrière dan, want ik werkte weliswaar voor een leuk bedrijf, maar op de werkzaamheden als chauffeur en secretaresse was ik wel uitgekeken.

Met dit dilemma kwam ik binnen bij de Volwassenentraining van Novilo en het LIJV traject van Coffee and Coaching. De knoop om weer te gaan reizen of niet was toen al vrij snel doorgehakt. Ik zat nog wel met het dilemma. Doormiddel van voice dialogue heeft Maaike dit boven weten te krijgen en konden de twee kanten van dit dilemma met elkaar in gesprek. Ik kwam er zodoende achter dat ze elkaar ook kunnen versterken en zich wel degelijk konden richten op hetzelfde doel. Dit was een heel belangrijk leermoment waar ik nadien nog vaak op terug heb gegrepen.

Het tweede belangrijkste leermoment uit de sessies was dat er zeker wel een manier is om ‘nee’ tegen iemand (met name collega’s, in de toekomst wellicht opdrachtgevers) te zeggen zonder daarbij het gevoel te krijgen ergens te hebben gefaald. Een belangrijke waarde van mij is dat ik kwaliteit belangrijker vind dan kwantiteit (of snelheid) hoewel het laatste juist de overhand begon te neen in mijn werkzaamheden. Ik heb nu handvatten om deze beter in balans te brengen.

De kracht van de sessies met Maaike is dat de insteek positief is. Er is niets kapot aan of mis met mij, ik had coaching nodig om in beweging te komen om mijn dromen en persoonlijke doelen na te jagen. Het tweede is dat Maaike me geen moment woorden in de mond heeft gelegd of ergens op heeft aangestuurd. Alles kwam uit mijzelf en ze heeft dat heel goed uit me weten te halen. Meerdere malen was ik verbaasd dat het antwoord wel ergens verborgen zat en zij dat heel goed boven heeft weten te halen. Het maakte dat ik ook volledig achter de dingen kon staan die zijn gezegd en daar actief mee aan de slag ging.

Daarom kan ik Maaike ook zeker aan iedereen aanbevelen. Buiten dat het gewoon fijn is om met een neutraal persoon goede gesprekken te voeren zet ze ook zeker aan tot actie. Of beter nog: ze krijgt het voor elkaar jou het beste advies aan jezelf te geven en je zet jezelf aan tot actie. Waar ik over sommige zaken al ongelofelijk lang aan het malen was, aan het denken in cirkeltjes, kreeg ik het nu eindelijk voor elkaar om die dingen goed onder woorden te brengen. Hierdoor is veel duidelijk geworden en kon ik er op een veel constructievere manier over nadenken. Eindelijk kwam ik ergens!

Ik ben Maaike hiervoor erg dankbaar en ik zal in de toekomst vast en zeker nog weleens een beroep op haar doen. – B.

“Je komt erachter hoe je in elkaar zit”

De afgelopen weken hebben me vooral geholpen in het duidelijk krijgen wat mijn probleemstelling is. Ik merkte aan mezelf dat ik door iets werd geblokkeerd (het random wel en het random niet kunnen van dingen, waar we het de eerste keer over hebben gehad) en door de gesprekken met jou werd heel snel duidelijk welke labels ik aan verschillende soorten gedrag kon geven.

Wat dat mij tot nu toe heeft opgeleverd is het besef dat veel gedrag dat ik toonde niet door een limitatie of externe factor kwam, maar het allemaal toch vooral in mezelf zat. Omdat ik weet welk gedrag ander gedrag beïnvloed, is het voor mij makkelijker om mezelf zodanig te sturen dat ik mezelf beter kan ontplooien en tot dingen toe aan kan zetten.

Ik zou dit traject aan anderen aanraden, omdat je de symptomen niet behandelt, maar gaat analyseren aan de hand van kritische zelfevaluatie. Je komt erachter hoe je in elkaar zit, wat voor mij erg fijn is geweest.   -  Evrim“Heerlijk nuchter”
Wat ik zo prettig vind aan de coachingsgesprekken van Coffee and Coaching, is dat Maaike heerlijk nuchter is maar toch begrip heeft voor de wervelstorm aan gedachtes en emoties die ik heb. Haar vragen zetten je aan het denken en na een coachingsgesprek heb ik altijd het gevoel dat ik alles weer helemaal begrijp 😉      

Debbie

“Waardevolle inzichten”
Maaike en ik hebben elkaar ontmoet op een netwerkbijeenkomst en daar was gelijk een wederzijds vertrouwen. Vandaar dat ik een aantal Voice Dialoge sessies bij Maaike doorlopen heb.

Al tijdens de eerste sessie werd duidelijk dat dit niet de meest geschikte methode voor mij was en Maaike kon moeiteloos overschakelen naar een modus die bij mij wel binnenkwam en zo zijn we via een omweg toch bij een aantal zeer belemmerende overtuigingen terechtgekomen.

Maaike is heel authentiek, flexibel, invoelend en doortastend, waardoor ik een aantal waardevolle inzichten heb gekregen, die mij nog meer aanzetten om met mijn intrinsieke motivatie als leidraad door het leven te gaan. Ik ga in de toekomst zeker op herhaling bij Maaike, omdat je in het leven nooit uitgeleerd raakt!

Pauline

Wow, what an experience”

Een tweetal maanden geleden ben ik tijdens mijn zoektocht of ik hoogbegaafd zou zijn per ongeluk met Maaike in gesprek geraakt. Na een aantal keer op en neer mailen de stoute schoenen aangetrokken en haar ontmoet. Wow, what an experience, bij alles wat ik zei, dacht en ja ook voelde kreeg ik een glimlach en feedback, ondanks dat ik zelf het gevoel had dat ik totaal onsamenhangend was en aan het raaskallen. Door haar rust, haar innerlijke zijn en openstelling voor mij, kon ik zelfs als rasechte scepticus niet anders als wat ik al 30 jaar verborgen hield, mezelf openstellen… Op de weg naar huis, heb ik stomverwonderd naar mezelf gekeken, dat ik dat nog in me had. Het was me vanaf dat moment duidelijk, ik ben hoogbegaafd, ik voelde en proefde een sensatie die ik al enorm lang niet meer gevoeld had.

We hebben enorm veel gelachen, enorm veel besproken, maar vooral, het gevoel van ok zijn. Ik kon me openstellen op een manier als nooit te voren in mijn leven, het uitermate vertrouwen wat Maaike gaf in mij als persoon, de juiste intonatie en het precies op het juiste moment een indringende vraag stellen, heeft me in staat gesteld om me in de juiste richting te krijgen, waar mijn gevoel van onmacht, verdriet en onhandig taalgebruik vandaan kwamen. Ik ga verder niet vertellen wat die exact waren, maar ik kan wel vertellen dat er meer dan 30 jaar muren opgebouwd waren op ….rapporten (zoek nog het goede woord)…. Waarvan ik nu weet en intussen ook voel dat het nergens op sloeg. Deze enorme ontdekking heeft het pad geopend om mijn verleden een plek te geven, op dit punt onhandig gedrag in te zien, aan te gaan en nu ook om te buigen in iets moois.

Wat doet Maaike precies, dat kan ik niet omschrijven. Maaike is Maaike, en een belangrijk onderdeel daarvan is een onvoorwaardelijke acceptatie van de persoon tegenover haar. Haar oprechtheid, openheid en warmte gecombineerd met haar studies en trainingen maken het mogelijk je een plek voor jezelf te geven van echte openheid.

Mocht je nog twijfelen, gun jezelf de kans op het ervaren van een plek voor jezelf, de mogelijkheid tot openheid. Maak een connectie, stuur een onvoorwaardelijke mail en kijk of het voor jou goed voelt. Ik en velen anderen gingen je voor en Wow! What an experience!  -  Koen, 36 jr

Zowel binnen mij als buiten mij is het allemaal genoeg veranderd”

Ik zat in moeilijkheden met mijn relatie met mijn ouders, met mezelf en met de wereld in het algemeen. Ik had altijd het idee dat ik het fout deed, dat ze mij de les gingen lezen of hoe het moest door niet verder te gaan dan alleen maar te zeggen: “dit moet je doen”. Dat veranderde toen dus. Met een hoop oefenen en meer zelfvertrouwen kan ik er nu beter mee omgaan en dus niet meteen in paniek schieten.

Ook heb ik een beter beeld gekregen over beter plannen met mezelf en niet meteen de hoogste berg beklimmen die ik zie en dan halverwege er vanaf vallen. Wat ook een tijd heeft geduurd, meer accepteren dat het zo nou eenmaal zit en dat ik kleine stapjes moet nemen. Soms een grote stap als het niet anders kan. Nog steeds is het lastig om de taakjes die ik me dan voorneem te doen en het is moeilijk om te zien wat te veel is van de dingen die mijn ouders of vrienden vragen mij te doen. Eens in de zoveel tijd wil ik nog is wat teveel doen, maar dan was het te veel en dan moet ik het weer opnieuw opbouwen, wat heel vervelend is.

Er is dus veel veranderd de afgelopen paar maanden, maar nog lang niet zoals ik zou willen. Zowel binnen mij als buiten mij is het allemaal genoeg veranderd zodat ik zelf meer kan doen en meer kan ondernemen. Het doel is nog steeds om volgend jaar weer te gaan studeren, want dat is veel te leuk en ik wil meer leren en ontdekken.

Wat ook goed heeft geholpen is gewoon met iemand praten die weet wat er aan de hand is en dat het moeilijk is. Vooral dat het iemand is die weet dat het allemaal beter heeft laten worden en dat ook laat merken.  - Erik, 22 jr

Ik geef ‘mij’ ook een kans
Ik kan meer afstand van de situatie nemen en relativeren. In plaats van gelijk mijn criticus te laten spreken en bijvoorbeeld mezelf de schuld te geven van iets, heb ik wel geleerd een stapje terug te zetten en te voorkomen dat ik dat gelijk doe. Ik geef ‘mij’ ook een kans. Wel vind ik het nog moeilijk om zelf een eerste stap in dingen te zetten, dan werkt mijn criticus me vaak nog tegen, omdat het eng en onbekend is.

‘Ik verdien het om begrepen te worden’, daarnaast heb ik ook geleerd dat ik het ontzettend fijn vindt om op het einde van de dag even stil te staan bij wat goed of fout ging, even een moment van bezinning.  

Eveline, 22 jr 

Ik vond je fijn om mee te praten
Ik ben blij dat ik de sessie met jou heb gedaan! Ik heb geleerd dat mensen niet zo gauw iets raar vinden. Ik vond je fijn om mee te praten omdat je veel begreep en omdat je goede vragen stelde. Soms vond ik de vragen wat te moeilijk maar dat ligt waarschijnlijk aan mij hahaha.   

Claudia, 16 jr

Ik heb van jou geleerd om dingen in perspectief te plaatsen
De sessies heb ik als prettig en laagdrempelig ervaren. Ik vind dat je goed kan spiegelen en/of mij de andere kant van een situatie kan voorhouden. Ik waardeer jouw relativerend vermogen en tegelijkertijd het begrip voor al die emoties die door je heen kunnen razen. Ik heb van jou geleerd om dingen in perspectief te plaatsen, hoewel ik soms nog wel behoefte heb om me daar van bewust te worden. In het heetst van de strijd kan ik nog wel eens vergeten om dit te doen. Een onderhoudsbeurt (zoals we het toen hebben genoemd) vind ik dan ook wel een prettig idee op zijn tijd. 

Debby, 33 

Het idee dat ik een apk heb gehad!
Maaike heeft me de juiste handvaten geboden om me beter te laten omgaan met mijn (over)gevoeligheid en frustraties. Ik wist niet meer waar ik het zoeken moest, Maaike heeft me sturing gegeven om er zelf op een concrete manier mee aan de slag te gaan.

6 wandel-sessies van 1,5 uur en ik heb het idee dat ik een apk heb gehad voor mijn geestelijke gesteldheid. Naast het wandelen kun je ook al pratend een koffie ergens doen!” 

Pieter, 32 jr

Je kunt goed luisteren en je zegt de juiste dingen op het juiste moment
Maaike, ik vind jou zo super. Je bent een echte coach. Ik vind het zo fijn om met je te praten. Je kunt goed luisteren en je zegt de juiste dingen op het juiste moment. Ik voel me erg prettig bij je. Tijdens de gesprekken stel jij je ook kwetsbaar op en dat schept vertrouwen.  

Sarah, 32 jr

Volledig accepterend wat in mij omgaat
Jouw aanpak binnen Voice Dialogue voelt alsof zo’n magisch gesprek de gewoonste zaak van de wereld is. Volledig accepterend wat in mij omgaat, loods je mij verder in mijn wereld vol stemmen en stemmingen, bekend en minder bekend. Openend naar mogelijkheden, soms zelfs bevrijdend! En vervolgens beschik je over de juiste bagage om me praktische tips te geven hoe verder met mezelf om te gaan, b.v. mijn woud van gevoelens waar ik wel es in verdwaal  😉   

Sanna

De combi Voice Dialogue en Maaike de Boer is als een veilige cocon”
Voice dialogue heeft voor mij een ‘issue’ uiteengerafeld waar ik eerder niet bij kon.

Het is een manier om, in feite, niet zozeer te veranderen en ‘minder leuke kanten’ aan jezelf weg te poetsen, maar om te ontdekken wat ze positief met je voor hebben, wat ze je brengen om vandaaruit ze gerichter in te kunnen zetten of samen te laten werken. Immers… alle stemmen in je hebben het beste met je voor. Nog een talentje inzetten en meer intern laten richten in plaats van extern (zoals bij mij: mensen en hun talenten kunnen zien en in de kracht zetten kon ik al, nu kijk ik ook naar mijn eigen talenten en zet ze gerichter in) en het feest is compleet!

De combi Voice Dialogue en Maaike de Boer is als een veilige cocon waarin je binnen een relatief kort tijdsbestek je hernieuwde vleugels uit kunt slaan! Dank je.  

Corine

Gemoedelijk en niet meteen zo zwaar op de hand”

Ik heb jou op internet gevonden, via via. De precieze route kan ik me niet meer herinneren. Ik zocht iemand die mij een beetje op weg kon helpen met een gecombineerd HSP- en werkprobleem. Jouw internetsite sprak mij direct aan evenals je logo en de naam van je bedrijf. Gemoedelijk en niet meteen zo zwaar op de hand. Daarnaast las ik dat je wandelcoaching deed en dat was de doorslag om jou te mailen voor een afspraak.

We liepen ‘s avonds in het donker, maar het lopen en uitspreken van problemen geeft direct al een soort van verlichting. Je hoorde me aan en gaf tips en een handvat waarmee ik aan de slag kon. Het is alweer een tijdje geleden maar de tip draag ik nog steeds bij me “zoek naar de dingen die je energie geven!”. Daar ben ik nog steeds mee bezig. Ik ben nu nog steeds actief zoekende maar mijn prioriteit is nu: te weten komen wat mijn passie is, wat mijn talenten zijn en wat ik echt graag zou willen doen én… wat me dus een heleboel energie gaat geven.    Lisette

Het gevoel dat het niet gek is (ik niet gek ben) dat ik twijfel

Allereerst ging het natuurlijk om een voice dialoge sessie, maar eenmaal bij jou thuis was deze vraag belangrijker: “Wat ga ik doen en ben ik in staat de opleiding te volgen”. Mijn twijfel, faalangst, behoefte aan even sparren met iemand waar ik een klik mee heb, waren de aanleiding. Waarom jij? Omdat ik sinds de start met de training bij Novilo voelde dat ik mezelf kon zijn bij jou. De drempel om jou om hulp te vragen was erg laag. Je werkwijze vond ik heel prettig, verhelderend. Juiste feedback! En het heeft me wel degelijk geholpen! Door ons gesprek heb ik me gerealiseerd dat er veel meer voor mij mogelijk is dan ik denk. Het gevoel dat het niet gek is (ik niet gek ben) dat ik bepaalde gevoelens/twijfels heb. Enige dat nodig was, was dat met behulp van iemand (jij dus) ik e.e.a. op een rijtje kon zetten en daarna stappen kon nemen. Met als resultaat dat ik de opleiding ga doen!!!   Janet

Goed dat je doorvroeg. Het helpt met krijgen van meer inzicht
Mijn vraag ging over de balans tussen emoties en ratio. Ik vond jou via de training van Tijl (Novilo) en je bood aan te coachen bij jou thuis als vervolg. Ik vond je positieve uitstraling fijn en wilde daar dus graag op in gaan. Ik vond het fijn dat je af en toe ook grappig/cynisch was, en goed dat je doorvroeg. Het helpt met krijgen van meer inzicht.  

Suzanne

Zo nu en dan een welgemikte positieve opmerking vond en vind ik super!
Ik vond jou als coach heel fijn, je intuïtieve manier van werken sluit prettig aan bij mij als coachee (en ik vind het stiekem jammer dat je helemaal in Scheveningen woont, of ik helemaal in Groningen 😉 ). Ook je relaxte manier van er zijn tijdens de fotoshoot en zo nu en dan een welgemikte positieve opmerking vond en vind ik super!  

Mariska

Het nee zeggen gaat me beter af
Ik vond het erg leuk om te doen. Helemaal door het feit dat ik me ‘thuis’ voelde bij jou. Het completer worden bleek slechts een inzicht, ik ben al compleet, moet er alleen meer naar handelen. Het nee zeggen gaat me beter af, maar ik moet wel oppassen dat ik niet onbewust toch ja zeg. De begeleiding was een toegevoegde waarde, doordat je me meer in contact hebt gebracht met mezelf.  

Ronald

Feedback over mijn rol als trainer

Mezelf terug gevonden

Het effect van de training? Mezelf terug gevonden en mezelf niet afwijzen, wist niet eens dat ik het deed.... Dat zijn wel de highlights. Voor mezelf gaan, zonder partner en het belang van een relatie geen prioriteit meer in mijn leven laten zijn. 
Voelt als verruiming en meer leven, ook al wordt ik nog weleens lastig gevallen door een schaduw kantje van mezelf. Dus nog genoeg om in verder te groeien. 
- Deelnemer Van uitstellen naar DOEN!

De moed gegeven om mijn vaste baan vaarwel te zeggen

Het is niet makkelijk om in te zien dat alle obstakels, die je al die tijd in de weg zaten, vooral in je eigen hoofd zaten. En het is ook niet makkelijk om hardop te zeggen dat je droom het waard is om na te streven. Het was confronterend, emotioneel, maar vooral inspirerend. Het heeft mij geholpen om werk te gaan doen waar ik van houd, het heeft me de moed gegeven om mijn vaste baan vaarwel te zeggen en het heeft me heel veel nieuwe wegen getoond.
- Deelnemer Van uitstellen naar DOEN!

Ik voel me sterker

Het gaat eigenlijk heel goed met mijn doel. Het was eigenlijk een soort angst waar ik echt last van had en nu veel minder... Ik voel me sterker.. Dus... Gaat goed! 
- Deelnemer Van uitstellen naar DOEN!

Meer ervaringen van deelnemers aan de training Van uitstellen naar DOEN!

- Leuke training. Lekker laagdrempelig maar wel met inhoud. Leuke oefeningen. Motiverend om verder aan de slag te gaan.

- Fijn, goede mix van verstand/gevoel/dingen doen. Knap hoe je het zo in elkaar hebt gezet dat de hele dag waardevol was.

- De bewustwording van je eigen doelen. De afwisseling van schrijven, doen en stilstaan. Goed gedaan!!

- Theorie met praktische oefeningen. Gezamenlijke invulling, mooi.

- Ik kon me open stellen!

- Een openbaring, echt een eyeopener.

- Heel fijn, het geeft veel inzicht.

- Heldere oefeningen, praktische inzichten en weerstand wegnemend.

- Heel goed, open en met vleugjes humor. Bedankt voor de opening!

Feedback over mijn rol als NLP begeleider

Christine Trimpe, NLP Novalife opleiding

Ze durft die diepte liefdevol en zorgvuldig te benoemen.

Jan Camus

Voelen, aanvoelen, beleven zijn haar precisie-werktuigen.

Irma Hesselmans

Haar feedback was weloverwogen en raakte zijn doel
.

Lees meer ervaringen over mij als begeleider van de NLP opleiding Novalife

Ze durft die diepte liefdevol en zorgvuldig te benoemen
Vanuit haar eigen hooggevoeligheid herkent Maaike snel waar bij anderen hooggevoeligheid een thema is.

Haar manier van kijken en m.n. de invalshoek van waaruit ze kijkt is origineel en levert verrassende inzichten op. Ik heb ervaren dat zij daardoor zaken kan benoemen aan haar coachees, die aan de oppervlakte niet altijd even duidelijk zijn en die op dieper niveau inzicht geven.

Wat ik bij Maaike waardeer is dat Maaike die diepte liefdevol en zorgvuldig durft te benoemen, met respect voor het wezen van haar coachen.  Christine Trimpe, NLP Master Practitioner Trainer Novalife

Ik ben blij haar in de buurt te hebben
Maaike is als assistente zeer zorgzaam, heeft een overzicht en let ook op de details. Ze kan ook goed leiding geven en ondersteuning aan andere assistenten, en organiseerde op die manier de goede gang van zaken ook naar het opleidingscentrum toe. Ik ben blij haar in de buurt te hebben.”    Paul Liekens, NLP Master Practitioner Trainer, Heart Systems

Voelen, aanvoelen, beleven zijn haar precisie-werktuigen
Maaike helpt je te luisteren naar de verre echo’s in je en richt je aandacht en energie op sluimerende vaardigheden. Voelen, aanvoelen, beleven zijn haar precisie-werktuigen om met inzicht en inleving je te gidsen naar duidelijkheid.”   Jan Camus

Wát ze zegt, raakt direct de kern
Maaike is een trainer die veel ziet maar niet alles meteen zegt. Wát ze zegt, raakt direct de kern waar het om draait. Ze doet dit met veel respect en liefde voor de ander. Ik zou haar zeker weer als assistent willen.”  Joke Bergh

Haar feedback was weloverwogen en raakte zijn doel
Maaike was mijn assistente tijdens de Master Practitioner opleiding bij Heart Systems. Ik heb haar leren kennen als een empathische, professionele kracht. Haar feedback was weloverwogen en raakte zijn doel. Door haar rust, geduld en luisterend oor nodigde zij mij uit het beste uit mezelf naar boven te halen. Het was prettig samenwerken met Maaike.”  Irma Hesselmans

Feedback op mijn rol als co-trainer bij Novilo - Goed in je vel

“Ik waardeer je vertrouwen, liefdevolle houding en humor!” - Deelnemer Novilo training

Ik zie als jouw talent om rustig aan te sluiten bij de situatie van een ander. - Deelnemer Novilo training

Ik waardeer de rust die je creëert in de training! - Deelnemer Novilo training

Lees meer over de ervaringen van deelnemers aan de 'Goed in je vel' training van Novilo

Op de novilo training hebben jullie me heel erg geholpen met onder andere mijn zelfbeeld, het idee (of de waarheid) dat ik er mag zijn, trots op jezelf zijn en jouw opdracht complimentjes binnen laten. Dankje daarvoor, het gaat nu beter dan ooit met me!”

“Ik waardeer de rust die je creëert in de training!”

“Ik waardeer je vertrouwen, liefdevolle houding en humor!”

“Ik waardeer je professionele terughoudendheid en alleen te benoemen wat echt benoemd moet worden. Je helpt ons onszelf te zijnen te waarderen.”

“Maaike, je weet me op een hele rustige manier uit de tent te lokken. Precies wat ik nodig heb!”

“Wat ik waardeer is dat je doorvraagt en het onderwerp niet laat rusten als het even ‘tegen’ zit!”

“Wat ik heel erg waardeer in jou is dat je anderen echt helpt en zelf ontwikkelt. Je bent open, gezellig, aardig en enthousiast. Ik ben heel blij dat jij met Tijl deze cursus geeft! Merci!”

“Ik vind dat je goed kunt luisteren!”

“Ik zie als jouw talent om rustig aan te sluiten bij de situatie van een ander.”

“Je bent sensitief, lief en slim.”

Mis geen Updates! Schrijf je in -->